Basisinfra

Nadat het frame klaar was kon begonnen worden met het plaatsen van de spoorbodem. 10 mm dik multiplex voor het schaduwstation en de aanloop naar de stijgende delen.

De platen zijn voorzien van een kurklaag die met waterkit op het multiplex is geplaatst. Ook de omloopsporen van het schaduwstation zijn van kurk voorzien. Niet omdat het nodig is vanwege de klank maar omdat daarmee de ondergrond gelijk is gebleven.


Onder de baan zijn met multiplex kabelgoten met meerdere stopcontacten gemaakt. In de hoek van de baan zijn zijn centraal enkele schakelaars geplaatst. De onderbouw is afgelakt in een keurige RAL 9010 waardoor het meer het uiterlijk van een meubel krijgt.

Met behulp van een 1:1 print van het baanplan is, nog voor het kurk is geplaatst, alvast gekeken of het idee op de computer ook zo uitkomt in de praktijk. Daar werd duidelijk dat het strak leggen van de rails nog een lastig klusje zal worden....